Laserhitsaus

Nykyään laserhitsausta esiintyy hyvin arkisissakin asioissa, kuten junan penkeissä ja autojen koreissa tietyissä paikoissa vahvistamassa jäykkyyttä.

Laserhitsaus verrattuna perinteisiin hitsausmenetelmiin on erittäin nopea hitsausmenetelmä, sekä lämmöntuonti hitsattavaan kappaleeseen on vain noin 10 %; tästä seuraa se, että muodonmuutokset hitsattavissa kappaleissa ovat pieniä. Laserhitsauksen avulla suuretkin kappaleet ovat erittäin mittatarkkoja ja suoria.

Laserhitsauslaitteemme on 4,5 kW CO2 laser, jonka työala on 3 000 mm * 12 000 mm * 700 mm (leveys * pituus* korkeus). Valon aallonpituuden ja polttovälin ansiosta pystymme hitsaamaan kapeita ja syviä hitsisaumoja.
Kone on 3 akselinen 2,5D CNC-kone, joka on rakennettu Kenno Techiä varten. Se on tarkoitettu suurten kappaleiden hitsaamiseen – ja on parhaimmillaan kappaleissa, joissa on paljon pitkiä suoria hitsisaumoja. Isojen sarjojen laserhitsauksessa koneen nopeus ja joustavuus ovat etuja,  mutta myös pienemmissä sarjoissa, kuten myös yksittäiskappaleissa, laserhitsauskoneen joustavuus on etu.

Laserhitsaussauma on erittäin siisti eikä useinkaan vaadi mitään jälkikäsittelyjä, josta tulee säästöjä tuotantokuluissa.

Eri paksuiset ja eri materiaalien liitokset eivät myöskään ole ongelma laserhitsauksessa.
Hitsaamme levypaksuuksista 0,3mm aina 6 mm asti, limiliitoksessa alemman levyn paksuus ei ole rajoitettu.

Laserhitsaus -saumatyyppejä on mm. limiliitos, päittäisliitos, kulman sulatus pyöreäksi ja niiden erilaiset yhdistelmät, kuten limi- ja päittäisliitos samalla hitsisaumalla.

Suurlujuusterästen hitsaamisessa laser on erinomainen tapa hitsata, koska lämmöntuonti on vähäistä ja erikoisterästen ominaisuudet säilyvät ennallaan. Laserhitsauksessa lämpövyöhyke jää pieneksi ja metallurgiset muutokset hitsisauman ympärillä jää hyvin pieneksi. Kenno Techillä on laaja kokemus suurlujuusterästen käytöstä laserhitsatuissa tuotteissa.

Ruostumattomien ja haponkestävien materiaalien laserhitsauksessa lämpövetelyt jäävät vähäisiksi ja laserhitsisaumasta tulee tasalaatuinen.

kenno_tech_laserkone